Frico söker en Nordic Sales Manager

Vi söker nu en försäljningschef med uppdraget att vidareutveckla vår försäljningsorganisation för tillväxt på den nordiska marknaden.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en försäljningschef med uppdraget att vidareutveckla vår försäljningsorganisation för tillväxt på den nordiska marknaden. Som försäljningschef har du ansvar för våra produkter på nordiska marknaden och du har ett övergripande ansvar för ca 10 inne- och utesäljare för svensk marknad. I rollen är du coachande och drivande och ser till att medarbetarna utvecklas inom hela försäljningsområdet. Vidare sätter du mål, budget och aktiviteter individuellt för dina medarbetare samt följer upp dessa regelbundet. I ditt arbete kommer du även att arbeta med affärs- och marknadsplaner, prisstrategi, vara delaktig i utveckling av nyckelkunder samt teckna centrala avtal med dessa.

I rollen som försäljningschef fördelas din arbetstid mellan strategiskt säljarbete, ledning och utveckling av säljorganisationen. Du förväntas vara väl insatt i de produkter som är tillgängliga på den nordiska marknaden samt i strategiskt viktiga produktlanseringar. Kunderna finns inom el, vvs och ventilationsbranschen och målgrupperna är föreskrivande led (konsulter och arkitekter), entreprenörer, återförsäljare och fastighetsägare. Bearbetning sker av både befintliga och nya kunder. Tjänsten utgår ifrån kontoret i Göteborg och du rapporterar direkt till VD / Sales and Marketing Director samt ingår i Fricos ledningsgrupp och produktmarknadsråd.


Din profil

Vi söker dig som har en teknisk eller ekonomisk eftergymnasial utbildning och har en gedigen erfarenhet från teknisk försäljning. Du har förmodligen arbetat några år som försäljningschef i en större försäljningsorganisation inom el, vs ventilationsbranschen eller närliggande bransch.  Vi vill också att du har erfarenhet av att driva och genomföra förändringar inom försäljnings- eller marknadsområdet. Du rör dig obehindrat digitalt i ditt arbete och har goda kunskaper i MS Office och i ett eller flera CRM system. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska. B-körkort är ett krav då tjänsteresor ingår i rollen.

Som person är du målmedveten, initiativtagande, självgående och en stark beslutsfattare. Vidare är du lyhörd, rak och prestigelös som ledare och brinner för att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. För att lyckas i rollen krävs att du tycker om att ta mycket ansvar och med stort driv arbeta mot att nå uppsatta mål. Du trivs i en miljö under snabb utveckling och gillar att ta dig an olika arbetsuppgifter utifrån ett strukturerat och effektivt arbetssätt.


Placeringsort:
Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Partille.

 

Din ansökan skickas till peter.caban@frico.se, ansökningar tas emot löpande utan sista ansökningsdatum. Kontakta Peter Caban, tel 031-336 86 12 för ytterligare information.