Frico söker en R&D Manager

Din roll som R&D Manager innebär framförallt att leda och driva utvecklingsteamet på 6 personer och dess produktutvecklingsprojekt. Du gör detta genom att samordna och strukturera processer och verktyg inom produktutvecklingen.

Du är aktivt involverad i den tekniska utvecklingen av Fricos produktsortiment. Rollen innebär också kommunikation med fabriksenheter, leverantörer samt övriga enheter inom Frico såsom produktledning, marknad, försäljning, teknisk support etc. Rollen är placerad under VD:n och ingår i ledningsgruppen.

Vi erbjuder
En intressant och omväxlande tjänst i ett internationellt ledande företag med högkvalitativa produkter och stark ekonomi. Roll är central med stora möjligheter att påverka och skapa nytt. Frico AB präglas av ett trevligt arbetsklimat med öppenhet, högt i tak och korta beslutsvägar. För rätt person är utvecklingsmöjligheterna stora med många intressanta vägar att gå vidare på, såväl i Sverige som internationellt.

Kvalifikationer
• Erfarenhet inom teknisk produktutveckling, minst 5 år
• Arbetat i en ledande befattning som chef, projektledare eller teamledare
• Bred teknisk kompetens inom mekanik, VVS eller ellära
• Teknisk utbildning på högskolenivå, exempelvis civilingenjör
• Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Kunskaper i tyska är meriterande

Kompetenser
För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse av teknik och av att utveckla innovativa nya produkter. Du ser dig som en nyfiken problemlösare med god struktur och prioriteringsförmåga. Du är en teamplayer som motiverar din personal till att utvecklas och nå uppsatta mål och du är beredd att ta beslut och stå fast vid din plan med företagets bästa i tankarna. Som person är du trygg och stabil och du drivs av en vilja att lyckas. Du är också en god lyssnare som är prestigelös och kommunicerar tydligt med din omgivning. Du trivs med många kontaktytor och sporras av att vara en del av utvecklingen i en föränderlig miljö.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB researchkonsult Matilde Castoldi 0735-216501 matilde.castoldi@k2search.se eller rekryteringskonsult Camilla Helgesson tel. 0766-202919 camilla.helgesson@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se