Nytt shoppingcenter i historisk handelsstad

I Slovakiens näst största stad, Košice har det byggts ett nytt, riktigt stort shoppingcenter, Aupark Košice. Shoppingcentrat innehåller ca 160 butiker, 6 biografer, restauranger, annan underhållning.

Frico har via Systemair Slovakien bidragit med sitt kunnande och 7 st RD Thermozone luftridåer för karuselldörrar. Dessa ridåer bidrar till ett behagligt inneklimat och syns knappt tack vare sin diskreta design. 15 st AG4000 och 10 st AD300 Luftridåer hjälper också till att hålla rätt temperatur i byggnaden.

Skräddarsydda Frico luftridåer har även levererats till takterrassens entré som går till lekplatsen Safaripark & Terrace Café. Luftridåerna är dolda i väggen, vilket gör dem osynliga utan att kompromissa med prestanda eller påverka arkitekturen i entrén.

Staden Košice har historiskt varit en handelspunkt, i och med dess läge nära gränsen till Polen, Ungern och Ukraina. Byggandet av Aupark Košice centralt i stadens äldre del utvecklar detta än mer.

Košice är också en transportknytpunkt vilket märks i att väg- och tågnät från hela Europa här vävs samman med den internationella flygplatsen.  En stor fördel för Aupark Košice.

Shoppingcentrat har redan nu blivit populärt bland innevånare och folk i dess närhet. På Aupark Košice facebooksida är det 1883 personer som ”gillar” centret.

Arikitektkontoret Benoy som ligger bakom designen av Aupark Košice har vunnit priset ”Designer of the year” två år i rad.

För mer information se HB Revis group websida >>