Fricos nya fläktkonvektorserie gör valet enkelt för rörinstallatören

Svårinstallerade, otympliga och hög ljudnivå är vanliga beskrivningar på fläktkonvektorer som erbjuds på marknaden. Som rörinstallatör ska det vara enkelt att välja en fläktkonvektor.

Den ska vara lättinstallerad men även kompakt och stilren för att passa in i alla miljöer - Frico har lösningen med den nya fläktkonvektorserien SL/SLS.

Ett vägguttag - elinstallationen är klar

I vanliga fall behöver installatören, utöver en fläktkonvektor, köpa separata tillbehör som ska monteras för att få en fungerande produkt. Dessutom måste en elektriker tillkallas för att elinstallationen ska bli utförd på rätt sätt vilket gör den totala installationskostnaden onödigt hög.

Fricos nya modeller SL och SLS levereras med inbyggd termostat, sladd och stickkontakt. Finns det ett vägguttag i närheten behöver installatören endast röransluta konvektorn – klart!

På den inbyggda termostaten kan driftläge och fläkthastighet ställas in och anpassas efter värme- eller kylbehov. Fläkten startas eller stoppas automatiskt för att bibehålla den inställda temperaturen. Efter att installationen är klar och önskad temperatur är vald, sköter fläktkonvektorn sig själv.

Litet format med snygg design

Idag är det vanligt att man bygger kontor och privatbostäder med fönsterpartier som går långt ner mot golvet. Ofta finns det inte utrymme för en traditionell fläktkonvektor med en höjd på 60 - 70 cm. Modell SLS bygger endast 37 cm på höjden och passar därför in i dessa mindre utrymmen. Modellerna SL/SLS har dessutom ett djup på endast 13 cm jämfört med andra fabrikat som bygger mellan 20 och 25 cm.

Den snygga designen och de små byggmåtten gör att modellerna SL/SLS smälter in i de flesta miljöer. Traditionellt har fläktkonvektorer förpassats till källare eller garage på grund av sitt utseende. Tack vare snygg design och låg ljudnivå, kan modellerna SL/SLS placeras synliga i vardagsrum eller på kontor där de smälter in i miljön på bästa sätt.

Behagligt inomhusklimat med jämn temperatur

Fläktkonvektorserien SL/SLS är en flexibel lösning som kan användas antingen för uppvärmning eller kylning och monteras på vägg eller i tak. I värmeläget gör fläkten så att luften cirkulerar och en ”varmluftskudde” i taket undviks. Istället uppnås en jämn inomhustemperatur med värme som sprider sig i hela rummet, även över golvet.

Passar bra ihop med värmepump

Vid konvertering från oljepanna till värmepump är det ibland svårt att få ut önskad effekt ur de befintliga radiatorerna som ofta är konstruerade för hetvatten. Det medför att värmepumpens tillskottsvärmare måste kopplas in vilket resulterar i onödigt höga driftskostnader.

Lösningen på detta problem är enkel. En eller flera SL/SLS fläktkonvektorer kan ge tillräckligt med effekt enbart med värmepumpens kapacitet vilket minimerar inkopplingstiden för tillskottsvärmaren. Det ger en låg driftskostnad och bra inneklimat.

Brett sortiment – hög tillgänglighet

Tack vare ett brett utbud med 10 olika storlekar är det lätt att hitta en som passar, oberoende av rummets storlek den ska värma eller kyla. SL/SLS finns lagerlagda hos välsorterade VVS-grossister i både Sverige och Norge vilket säkerställer snabba leveranser och hög service, oavsett var man bor.

Läs mer om SL/SLS

Författare

Henrik Fahlström, Local Product Manager