Ljuva (brrr) sommartid

För Frico med våra rötter i det kalla Norden, har det varit självklart sedan länge att erbjuda komfort även utomhus: vi har utvecklat infravärmare i över 45 år. Redan i katalogen från 1968 kan man läsa om Fricos ”nya” infravärmare.

Om ni var i Sverige förra sommaren förstår ni vad jag menar. Varken i juni, juli eller i augusti fick Sverige någon riktigt varm period. SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut) sammanfattar sommaren: ”2012 var det året då varmluften undvek Sverige med kuslig precision.” Under sommaren 2012 hade Sverige noll ”tropiska nätter”, alltså nätter då temperaturen inte sjunker under 20 °C. I Sverige har vi kalla och långa vintrar och är det något som håller oss uppe denna period är det tanken på att sitta ute en varm ljus sommarkväll. När sommaren blir dålig har vi en lång väntan framför oss till nästa.

För Frico med våra rötter i det kalla Norden, har det varit självklart sedan länge att erbjuda komfort även utomhus: vi har utvecklat infravärmare i över 45 år. Redan i katalogen från 1968 kan man läsa om Fricos ”nya” infravärmare.

Njut även kalla kvällar

Sommarsäsongen kan förlängas och göras mer njutbar med infravärmare. Eftersom det inte är luften som värms, utan människor och ytor, är infravärmare effektiva även i utomhusmiljö.

Förutom den klassiska infravärmaren finns även halogeninfravärmare. Fördelen med dessa är att de ger maximal effekt direkt när de slås på, de avger även ett starkare ljus som både kan upplevas som en fördel och en nackdel, beroende på användningsområde. Halogeninfror ger hög värmekänsla och är lite dyrare än vanliga infravärmare. I gengäld får du mer värme för pengarna varje gång halogeninfran slås på.

Produkter för olika behov

Halogeninfra IH

För utsatta utomhusmiljöer är Halogeninfra IH det perfekta valet, den höga temperaturen och den anpassade reflektorn ger hög energieffektivitet i kombination med behaglig värme. Hotel Avalon, ett exklusivt hotell i Göteborg, har valt halogeninfra IH för att värma sina gäster på sin stora välbesöka uteservering som har plats för 180 gäster. 

Halogeninfra ELIR

Halogeninfra ELIR har en intensiv värmeavgivning och passar alla utomhusmiljöer. ELIR har hög kapslingsklass (IP65) och är lätt, stabil och har stativ som tillbehör. Dessa egenskaper gör den lika lämplig för den fina uteserveringen på restaurang Meet i Göteborg som för tillfällig flyttbar uppvärmning för t.ex. hemmafixaren. 

Comfortinfra CIR 

Den klassiska infravärmaren Comfortinfra CIR ger behaglig värme året runt på vindskyddade eller inglasade uterum, balkonger och uteserveringar. CIR är lättplacerad tack vare diskret utformning. Den är smal, ljudlös och avger ett svagt ljussken. CIR har fem års rostskyddsgaranti.  

Anpassade lösningar

För att få maximal effekt kan du även välja mellan olika regleringar och tillbehör beroende på behov och hur uteserveringen eller terrassen ser ut. På Frico har vi allt från timer (så att värmen inte står på i onödan) till en mängd installationstillbehör såsom stolpar, vajrar och armar. Allt för att få en så snygg, säker och effektiv installation som möjligt.